Küresel Haberler Kripto Paraları Olumsuz Etkiliyor!

Bitcoin Düşüyor

Küresel çapta etkili olan olumsuz haber akışları kripto paraları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda gündemi meşgul eden Ukrayna-Rusya savaş haberleri kripto paralarda geri çekilmeye denen oldu.

Ukrayna ve Rusya geriliminin yanında tüm dünyada enflasyonun artması da kısa vadede Bitcoin ve altcoinleri olumsuz etkileyecektir. Kısa vadede enflasyon olumsuz etki bıraksa da uzun vadede kripto paralar, artan enflasyon sebebiyle yeni bir boğa döngüsü yani yükseliş evresine geçecektirler. 

Bunun nedenini şu şekilde açıklayabiliriz. İlk aşamada enflasyonun artması, insanlarda panik etkisi oluşturacaktır ve bu nedenle insanlar paralarını riskli varlıklar olan kripto paralardan çekeceklerdir. Sonrasında ise enflasyonun artması, dolar, sterlin, euro ve tl gibi itibari paraların değerini düşürecektir. Tl ve dolar gibi itibari paralarla alım gücü azalan insanlar, paralarının değer kaybetmemesi adına paralarını enflasyondan korumak ve kazanç sağlamak amacıyla tekrar Bitcoin'e ve altcoinlere yöneleceklerdir. Bu da haliyle uzun vadede kripto paralar için yeni bir yükseliş dönemini başlatacaktır.

Kripto para yatırımı olanlar veya bu piyasaya yeni girecekler için sabırlı olmalarını önemle rica ediyorum. Kripto paraların çok volatil (inişli-çıkışlı) bir yapıya sahip olmaları gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Bu iniş ve çıkışlar sayesinde para kazanabiliyoruz. Kripto piyasası kendi dinamikleri doğrultusunda ilerliyor ve bu dinamiklerin durumuna gör ayı (düşüş) ve boğa (yükseliş) döngüsüne girmektedir. Prensip olarak yatırım yapacağınız koinleri iyi seçmeli ve araştırmalısınız. 

On binlerce koinin olduğu bu piyasada ilk hedefiniz para kazanmak değil para kaybetmemek olmalı. Ancak bu prensip ile hareket ederseniz kazanç sağlayabilirsiniz. Anlık fomo dalgasına (fırsat kaçırma korkusu) kapılırsanız yanlış yatırım ile büyük kayıplar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sağlamcı bir yapıda ilerlemenizi öneriyorum.

Son olarak toparlamak gerekirse savaş ortamı, küresel çapta artan enflasyonlar, virüs haberleri gibi birçok gündem maddesi kripto paraları olumsuz etkiledi. Ancak şunu unutmayın ki Bitcoin 2020 Mart ayında 3 bin dolarları görmüşken 2021 yılının ortalarında 65 bin dolara kadar çıktı. Her düşüş veya yükseliş sonsuz değildir, doğru zamanda doğru pozisyonu aldığınızdan emin olun. 

Bitcoin veya altcoin almak için en güvenilir borsa Binance borsasıdır. Aşağıdaki linke tıklayarak Binance Global borsasına ücretsiz üye olabilirsiniz. 

👉 Binance borsasına üye olmak için buraya tıklayınız

Yorumlar

Yorum Gönder