Bitcoin Sınır Tanımıyor!

Bitcoin Yükseliyor


Bildiğiniz gibi Bitcoin son dönemde çok büyük değer kazandı. Aralık ayında tüm zamanların zirvesi olan 20 bin doların aşılması ile tüm gözler Bitcoin'e çevrildi ve Bitcoin her geçen gün yeni zirvelere erişmeye başladı. Bu yükselişin nedenlerine bakalım ve bundan sonra neler olabilir bunları konuşalım.

Özellikle kurumsal alımlar ile Bitcoin harika bir ivme yakaladı. Dünya çapında parayı çeviren kurum sahipleri, büyük şirket, holding yöneticilerinin Bitcoin'e yönelmesi ve bu sayede paranın Bitcoin'e akması sonucu Bitcoin önü kesilemez yükselişine başladı. 

İlk olarak Paypal'ın kripto para ile ödeme alacağını açıklaması fitili ateşleyen olay oldu. Bildiğiniz gibi Paypal, milyonlarla kullanıcısı olan bir ödeme ve alışveriş devidir. Paypal'ın bu haberi çıktığında Bitcoin yaklaşık olarak 10 bin dolar civarında idi. Paypal'ın kripto paraya attığı bu olumlu adımın ardından ufak ufak kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e ve kripto paraya yönelmeye başladılar. Bu sayede Bitcoin 2017 yılında en yüksek zirvesi olan 20 bin dolar sınırı çok hızlı bir şekilde geçti. 

20 bin doların aşılması ile Bitcoin iyice adından söz ettirmeye başladı ve bu sürede Twitter kanadından gelen Bitcoin açıklamaları, yatırım şirketlerinin Bitcoin'e olan ilgisi derken 30 bin de kırıldı ve 40 bine yolculuk başladı. Fiyat 40 bin civarlarında iken Bitcoin'in güç kaybettiği ve artık düşeceği konuşulurken Tesla'nın sahibi olan Elon Musk, Bitcoin aldığını açıkladı. İşte bu haberden sonra birçok yatırımcı tekrar Bitcoin'e yöneldi ve Bitcoin aldığı bu hız ile 50 bini de aşarak bugün 57 bin dolarları gördü. Aşağıda güncel Bitcoin grafiğini görebilirsiniz:

Bitcoin Grafiği

Peki Bundan Sonra Ne Olacak?

Anlık olarak 57.200 dolardan işlem gören Bitcoin şu an gözünü 60 bin dolar dikmiş bulunmakta. Kurumsal desteğin devam etmesi ile 60 bin dolar kolayca aşılabilir. 60 bin bandına ulaşırsa bu bölgede bir kar satışı yiyebilir ve fiyatı tekrar 57-58 binlere gerileyebilir ama bu gerilemeyi fırsat bilen yatırımcıların tekrar Bitcoin alması ile 60 bin üstünde tutunması mümkün olabilir. Burada ihtimaller ile konuşuyorum çünkü kripto para piyasası gerçekten çok volatil yani fiyat bakımından oynak bir piyasadır. Yeni giriş yapacaklar için Bitcoin'i bu seviyede çok riskli buluyorum. 

Toparlamak gerekirse dünyada parayı yöneten insanlar Bitcoin'e yöneldikçe fiyatın yönü yukarıdır ama daha önce Bitcoin'e yüklü yatırım yapanlar kar satışı yapmaya başlayıp yüklü miltarda Bitcoin satışına başlarlarsa da fiyat aynı oranda düşmeye meyilli olacaktır. Bu nedenle stopsuz işlem açmayı ve Bitcoin'e yapılacak yeni yatırımları riskli buluyorum.

Son olarak dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'nin linkini bırakıyorum. Aşağıdaki linkten üye olarak siz de kripto para borsasına ilk adımınızı atabilirsiniz. 

Binance üyelik linki için buraya tıklayabilirsiniz.


Yorumlar